sunnuntai 31. elokuuta 2014

Jäähdytin kattilaan


Jäähdytysprojekti on myös saatu kesän aikana valmiiksi. Aineet 18mm rosteriputkea  yksi metrin ja 6mm kierretankoa kaksi metriä, sekä vyyhti ruostumatonta rautalankaa.  tuossa aiemmin tuli putket leikattua rälläkällä anopin pihassa. Ehdottomasti suosittelen. Rautasahalla hinkkaisin varmaan vieläkin. Sen jälkeen reiät kierretangoille. Niitäkin piti tehdä vähän ylimääräisiä ja samalla kaksi terää meni lähes käyttökelvottomiksi. No pitää jossain vaiheessa opetella niidenkin teroittaminen. 


Putket sidottiin joka toisesta kierroksesta tuohon rosteritankoon. Tuosta paketista tuli todella jämäkkä. ainut osa mikä tuossa nyt ei ihan ole kohdallaan on tuo puutarhaletku. Edellisessä panossa tuntui tuo poistoputki vähän "lötkistyvän" ilmeisesti ensimmäiset jäähdystysvedet olivat sen verran kuumia että tuo letkun rakenne ei oikein kestänyt. Jäädään seuraamaan.

Vihdoin on saatu jäähdytin kattilaan sopivaksi. Ajatus että tuon olisi voinut nostaa ylimääräiseen käymisastiaan valumaan, mutta tuo osoittautui mahdottomaksi. Ämpäri on liian pieni, Pitänee Etolasta katsoa löytyykö sieltä riittävän isoa vatia missä tuota jäähdytintä olisi helppo putsailla. Nyt sen nostaminen kattilaan on ainakin helpompaa kuin aikaisemmin. Seuraavassa panossa on taas paljon uutta tekniikkaa. Toivotaan että laatukin paranee samaa vauhtia. Nro002 oli jo hyvää ja kelpasi vieraillekin hyvin. Yksi kegi illassa tyhjäksi on kait ihan kohtuullinen suorite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti