torstai 27. kesäkuuta 2013

Muntons Gold - Indian Pale Ale part3

Pullottaminen tapahtui 4.5.2013, joten siitä on aikaa jo jonkin verran. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun käytimme StarSania pullojen desinfiointiin. Jätin kaikki vaahdot, mitä valuttamisesta jäi, pulloihin ja en ole huomannut mitään makuja oluessa. Pullotkin ovat kypsyneet ihan ok. Suosittelen.
Pullottaminen onnistui lopulta parhaiten, kun tuon korin nosti pystyyn ja käymisastian sen päälle. Saatiin lapon kumiletku suoraksi. Kaksi korillista tuli pulloja ja yksi 5L tynnyri, jotka jätettiin kypsymään huoneen lämpöön. Olin varannut 0,33L pulloja viisi kappaletta, jotta kerran viikossa voisi seurata kypsymistä. No parin viikon jälkeen pamahti työkiireet päälle ja pullot unohtui/hautautui työhuoneen nurkkaan noin seitsemäksi viikoksi. Joten ovat saaneet oikein rauhassa muhia.
Tänään kaadetusta lasista näkeen, että kukka on oikein hienojakoinen ja paksuhko. Itse olen tyytyväinen tulokseen. Maku on enemmän Englantilainen IPA hillittympänä humalointina, kuin nuo amerikan ihmeet. Väri on lähes ruosteinen. Hiivasakka pullossa on erittäin vähäistä ja jo vajaan viikon jälkeen jämähtänyt aika mukavasti pohjaan. Mielenkiinnolla odotan kuinka nätisti osaa noita kuljettaa että ne on maistelijoillekin vielä kirkkaita.

Kattila alkaa olla siinä vaiheessa, että seuraava olut onkin sitten täysmäskäyksellä tehty. Tähän mennessä on tullut tehtyä 6 satsia uutteista ja kaikki ovat olleet vähintään juomakelpoisia. Toiset jopa hyviäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti