torstai 11. heinäkuuta 2013

Kattila lähes valmis


No nyt alkaa kaikki palat olemaan kohdillaan.
Vesi pysyy kattilassa ja kiertää pumpulla. PID ohjaa relettä kuten pitääkin, vastus toimii. Testien mukaan hiukan alle 14A haukkaa tämä järjestelmä virtaa kun vastus ja pumppu on käynnissä. Sähköä 20L lämmittämiseen 16->40C kului noin 0,8 kWh. Sekin tuli katsottua tuossa energiamittarilla, joka näkyy kuvassa vasemmalla. Siihen on vielä väliin laitettu Biltemasta hankittu vikavirtasuoja. 9,90€ on mielestäni riittävän edullista pienestä henkivaakuutuksen jatkeesta. Kuvassa näkyvä sähköjohto on vielä väliaikainen, mutta tuo 1,5mm^2 johto alkoi jo riittämään. Ei liiemmin lämmennyt 1mm^2 versio oli jo kuuma kun kattilassa vesi oli lämmennyt 40C:hen. Työnalla on 2,5mm^2 johto, joka kestää varmasti noi kuormat mitä kattila vaatii. Enää valepohja ja oluen tekoon.
Tässä on vielä kuva kattilan sisältä. Vastusten ympärillä syntyy kuplia joten keittelyssä täytynee tuota nestettä pyörittää aktiivisesti. Keskellä kuvaa näkyy myös uusi lämpöanturin kiinnite. Se on nyt M10 haponkestävä pultti, joten jos kattilasta jotain jää jäljelle niin uskon sen olevan tuon osan. Se on lyhennetty ja pultiin on porattu toiselle puolelle reikä keskelle jossa on kierteet. Lämpövastus on sitten kierretty siihen mittailemaan pultin lämpötilaa. Toivon mukaan kaikki messinkiosat korvataan myös haponkestävällä tai rosterilla vähintään.

Näillä mennään nyt varmaan pari keittoo ja mietitään sit mikä vaatii seuraavaksi parantelua ;) eihän nää nyt oo koskaan valmiita. Ekana tulee mieleen jo toi sähköjen koteloinnin uusiminen, on niin pirun ahdas boxi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti