torstai 11. heinäkuuta 2013

Vierailua Vakka-Suomen Panimoon

Maanantaina päätettiin käydä katsomassa Vakka-Suomen Panimon myymälää, kun liikuttiin Uudessakaupungissa. Putiikki aukese klo 11.00 ja oven takana oltiinkin jo muutamaa minuuttia vaille. Myymälästä löytyi muutamia kiinnostavia oluita, jotka ostettiin myöhempään maisteluun. Heidän sivuiltaan oli aiemmin selvinnyt että panimon puolellekin olisi mahdollista päästä tutustumaan. Myyjältä asiasta kysäistiin ja hän pyysikin meille oppaaksi Timo Pitkäsen panimon myyntipäällikön.  Meillä kävi tuuri tutustumisen kanssa, kuulemma kun pullotetaan niin panimoon ei pääse tutustumaan. Nyt oli koko edeltävä viikko
pullotettu ja myös loppu viikko oli pullotus talkoita. Pitkänen esitteli meille Jani Vilppaan hankkimaa tuhannen litran kattilaa jolla kaikki keitot tehdään. Mielenkiintoista oli että heidän suurimmat käymisastiat ovat 6000L, joihon pitää keitot tehdä kuuteen kertaan luonnollisesti, silloin työtä tehdään kahdessa tai kolmessa vuorossa. Myöskin suodatuskapasiteetti on kaksi kertaa 2000L, joten tuon yhden tankin tyhjentämiseen menee myös vähän ylimääräistä työtä. Viimeistään kun Pitkänen esitteli pullotuslinjastoa ja siihen liittyviä työvaiheita niin valkeni kuinka paljon työtä tuon yhden pullon valmistaminen teettää. Arvostaa näitä pienpanimo-oluita taas vähän enemmän ja suomalaista yrittäjyyttä. Panimomestari Jani Vilpas oli samaan aikaan suodattamassa seuraavan päivän pullotettavaa olutta. Häntä ehdimme tervehtimään ohimennen.  Vierailusta jäi erittäin positiivinen fiilis. Automatkalla vielä päiviteltiin ja kerrattiin mitä kaikkea oli vierailulla kerrottu. Suosittelen kaikille poikkeamaan, jos sielläpäin liikkuu. Kiitos myös Timo Pitkäselle hyvästä kierroksesta ja valtavasta tiedonmäärästä.

Sit niistä saaliista. Panimon oma lasi piti ostaa vähän pysyvämmäksi muistoksi vierailusta. Vanha tuttavuus oli panimon pääsiäisolut, mutta hyvän makunsa vuoksi piti sitä ostaa lisää. Oikealta löytyy Saariston olut tumma luomulager, Kaiku Amerikan Pale Ale, joka on Kymijoen beer festivaali tapahtuman virallinen olut 2013. Lasin vasemmalta puolelta löytyy vielä Hovikelpoinen Juhlaolut vaalea luomuolut. jonka on Juhlavuoden kunniaksi Turun alueen K-supermarket kauppiaat tilanneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti