perjantai 26. heinäkuuta 2013

Nr001 Eka Ipa jälkikäymään

Eilen 25.7. siirrettiin ensimmäinen täysmallas olut Cornyyn kypsymään loppuun.
Ensimmäiseksi piti päivällä aloittaa kegien huolto. Näitä tuli aikanaan hankittua seitsemän kappaletta hyvin huokeaan hintaan. Niiden kunnossa oli hiukan toivomisen varaa, mutta tiivisteiden vaihdolla selvittäneen. Tiivisteet tuli USA:n kamaralta Ebayn kautta. Suosittelen että ostoksia tehdessä tarkistaa, ettei tuotteen hinta ylitä 22€, niin säästää alvin. Jos hinta menee yli 150€ pitää vielä maksaa tullit päälle.  Oma tilaukseni maksoi juuri 24€ kun tilasin kymmenen tiivistesettiä, joten alv piti suorittaa myös postimaksuista. Valtion kassaan kilahti 7,5€ lahjoitus omista maahantuonneista. Samalla matkalla kun lentokentän kupeessa oltiin tuli poikettua teollisuus Etrassa. Siellä oli CRC tuotteissa 40% ale josta hankin elintarvikekelpoista silokoniöljyä tiivisteille. Kotona kun päästiin kegejä purkamaan niin osa nousuputkista oli sangen jumissa kunnes tajusin miten ne pitää kääntää että irtoavat nätisti.
 Käymisastiasta hanan kautta saatiin laskettua valmistuva olut kegiin hyvin kivuttomasti. Ensimmäinen kerta kun lapon kanssa ei tarvinnut puuhailla mitään. Tosin tuo 60L tynnyri on aika iso muutenkin lapottavaksi. Olut on tällä hetkellä aika sakeaa. Liekö huonosti suodatettu mallaspatjan läpi. Tätä epäilen henkilökohtaisesti. Seuraavassa erässä katellaan uudestaan saisko vähän kirkkaampaa jo primääriin käymään.
Nyt kun nuo hanavermeetkin on hankittuna niin piti testata ensimmäinen tuoppi laskea oikein hanan kautta. Hienostihan se pelittää. Oikein tyytyväinen olen Brewcat:ltä tilattuihin laitteisiin.

Olutkin oli ihan hyvää, vähän makeaa vielä tässä vaiheessa, mutta antaa tuon rauhassa käydä kuivaksi asti niin eiköhän tuosta pimeneviin iltoihin saada raikan juoma aikaiseksi

2 kommenttia:

  1. Hieman toivotaan tiheämpää päivitystä tässä blogissa.

    VastaaPoista
  2. Pahoittelut tästä. Pyrin tässä lisäämään päivitys tahtia nyt on ollut vähän tapahtumiakin tällä rintamalla.

    VastaaPoista