perjantai 19. huhtikuuta 2013

Helsinki Beer Festival 2013

Se olis tänään HBF2013 käynti ohjelmassa (tilaisuus kestää 19.-20.4.). Kun katseli noita Olutlistoja niin paikalla on vähintäänkin laaja kattaus erillaisia oluita kotimaasta ja vähän kauempaakin.

Omaan maistelulistaan kuuluu ainakin Kaura stouttia, Muflonin aamupala stout on todennäköinen ehdokas tähän kategoriaan. Myöskin Prykmestar Double IPA (EBU 87 EBC 43) tulee varmasti maisteltua. Kolmantena testattavana näin alustavasti on Old Worthy Scottish Pale Ale, jossa kuvauksen mukaan on käytetty savuviskeissäkin käytetty turvesavustettua ohraa ja kanervahunaja. Varmastikin mielenkiintoinen makuelämys. Muut mahdolliset makuelämykset varmasti fiiliksen mukaan illan edetessä.

Tilaisuudesta saa myös tuopin mukaan kuten Pienet panimot Suuret oluet tapahtumasta. Lasin hinta on vain 2€ kalliimpi kuin PPSO:ssa ollut osuen tuohon 4€ hintaan. No pieni hinta lasista, jonka kuitenkin haluaa kaappiin keräämään pölyä :)

Tämä on myös loistava tilaisuus täydentää Olutpäiväkirjaa, jonka sain syntymäpäivälahjaksi. Ollut erinomainen kapistus. Siihen kun saa olueeseen liittyviä muistiinpanoja aika mukavasti jäsenneltyä muistiin. Kirjasesta löytyy osiot oluen maisteluun, ruokaresepteille ja niiden olut suosituksille, yms.. Yhtenä isona plussana pidän kirjassa sitä että siitä löytyy kunnon osio olutresepteille, siinä on valmiit kohdat maltaille, humalille, hiivoille ja mäskäysohjelmille ja muille olennaisille tiedoille. Tätä en niinkään käyttäisi siihen, että mitä on tehty, vaan mitä vielä pitää kokeilla omassa nurkkapanimossa. Kotona kuitenkin nuo panosessiot tulee dokumentoitua sähköisiin medioihin talteen.

Tässä taas vähän mietteitä, pitää ottaa joku kamera mukaan tänään HBF:lle, jotta voi katsoa mitä tuli tehtyä ja mahdollisesti pari kuvaa lisätä tännekin. Lauantaina matka suuntaa kohti Tampereen verstasta tavoitteena saada tuo keittokattila toimintakuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti