maanantai 1. huhtikuuta 2013

Tästä se lähtee

Noniin aloitetaas sit taas.

Tavoitteena olisi saada olutta valmistettua kotioloissa sopivia määriä 20-60L erissä.
Eristetty 80L kattila
 Keittoastiaksi valittiin 80L catering portaalin eristetty soppa-astia, joka tilattiin Ebay.de ja saapuikin ihan ajoissa. Kattilalle ei luvattu toimitusta muualle kuin Saksaan ja Itävaltaan. Yhteydenotto myyjään helpotti kuitenkin ja kattila saatiin matkaan. Toimitukseen kului noin yksi viikko.

Seuraavaksi valittiin pumppu ja lämmön ohjausyksikkö. Pumppu saapui HongKongista parissa viikossa. Tuo lämmönohjausyksikkö (PID) on vieläkin matkalla kiinasta. Ollut viimeiset puoltoista kuukautta.

 Eli homma etenee osittain.





Vastus kattilan pohjalla
Lämmitysvastuksen mitoitus piti suorittaa niin että sitä voidaan käyttää normaalissa pistorasiassa. Asunnosta löytyy keittiöstä 16A sulakkeen takana olevia pistorasioita joten vastuksen tehoksi otettiin 3500W. Pituutta vastukselle kertyi 2200mm, joten pintateho on 6,8W/cm2.Vastusmateriaaliksi valitsin AISI316 (haponkestävä), joten pitäisi kestää vierteen keittelyt oikein hyvin.

Keittovastus tilattiin Meyervastukselta Monninkylästä ja sen toimitus oli myöskin täsmällistä 2-3 viikkoa. Vastus saapuikin postiin luvattuun päivämäärään mennessä.
Tänään sitten päästiin vähän rakentelemaan kattilaa. Pohjaan saatiin porattua kaksi 14mm reikää kattilan sisäpintaan. Pohjaan saatiin aikaiseksi kaksi 20mm reikää, mutta siitähän ei kiinnitysmutteri mennyt vielä edes läpi, saati sitten holkkiavain. Mittailin että reikää pitää isontaa vielä noin 5-10mm. Joten piti tilata isältä isompi terä. Nyt odotellaan 40mm kartioterää Tampereelta. Onnesta pikkuveli oli käymässä porukoilla, joten toimitus on siltä osin ripeää eikä aiheuta mahdottomia kulujakaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti