maanantai 15. huhtikuuta 2013

Muntons Gold - Indian Pale Ale part2

Dodiin lauantaina oli sit aika siirtää olut kypsymään secondaryyn, jotta saatiin sieltä pohjalta suurin hiivakakku pois. Ihan mukavasti sakkaantuu toi Muntonsin hiiva. Sen sai kohtuullisella vaivalla sieltä poiskin. Nyt sitten odottelemaan tuon pulputuksen jatkumista. Näyttää vaan siltä että käyminen hidastui aika merkisttävästi tuossa siirrossa, tai sitten tuo toinen saavi vuotaa, tosin kun kannesta painaa niin tippalukkossa vesi liikkuu. En nyt ajatellut olla siitä huolissani. Olkoot tuossa nyt 2-3 viikkoa selkeytymässä. Saadaan sitten kirkas olut pulloon, kun pullottamisen aika koittaa.
Maistiaiseksi otettiin juomaa vähän lasiin tuossa lappoamisen alkuvaiheessa ja ainakin itse olin tyytyväinen makuun. Mitään valtavaa katkeroa tuossa ei ollut, mutta vähän makeaa vielä. Makeus kyllä vähenee kun toi kypsyminen jatkuu tuolla secondaryssä, mutta mitään amerikkalaista humalatykitystä tästä ei tullut.

Hyvää se silti oli jo tässä vaiheessa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti