tiistai 9. huhtikuuta 2013

Uppovastus kattilanpohjaan

Tampereelta saatiin isompi kartioterä eilen, kun pikkuveli kävi kylässä (samalla laitettiin myös videokangas taas olohuoneeseen). Vasemmanpuoleinen on 4-20mm ja oikeanpuoleinen terä on 4-39mm. Tuolla jälkimmäisellä sai jo sen kokoisen reiän kattilanpohjaan, että mahtui 19mm holkkiavaimella vastuksen mutterin kiristämään.



Mutteria piti ensin pyöritellä vähän pinseteillä paikalleen, kun ei ainakaan omat sormet mahtuneet tuonne reikään niitä paikalleen pyörittämään. Ihan lyhytkätisen miehen hommaa tämä ei muutenkaan ollut. Oikealla kädellä piti vääntää räikkäavainta ja vasemmalla pitää vastuksen vastaruuvia kiinni lenkkiavaimella. Tuolla kattilalla kun on korkeutta se vajaa 60cm.
No mutta nyt on saatu kattilanpohjaan vastus kiinni. Seuraavaksi voisi testata tuota veden pitävyyttä, mutta se saa odottaa vielä hetken. Onhan tässä vielä mukava lista hommia ennen kuin tuolla kattilalla pääsee tosihommiin.

Sähkökytkennät vastukselle ja pumpulle, myös tuo PIDi pitäisi saada ketjuun mukaan.
Tuonne pohjaan on vielä tulossa yksi reikä tässä vaiheessa. Vierre pitäisi saada pohjan kautta ulos kattilasta joten jonkinlainen putkisto hässäkkä sinne on tulossa.

Jotta kaikki sinne mahtuu ja ajatus 1-2 asteen kallistuksesta saataisiin aikaiseksi, niin pitänee jonkinlainen pohja/alusta tuolle myös rakentaa. Pyörät vois olla kans kiva ominaisuus. Täytenä tuota tuskin haluaa kauheasti liikutella (tosin onkohan se tarpeellistakaan).

Sopivaa puuhastelua insinöörille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti